Connect with us

Αρθρογραφία

Ο Νεϊμάρ θα κλείσει την καριέρα του στην PSG?

Η Paris Saint-Germain είδε το όνειρο της κατακτήσεις του Champions League να τελειώνει απογοητευτικά μετά και το αποκλεισμό από την Bayern Munich με συνολικό σκορ 3-0.  

Τα επακόλουθα είναι γνωστά για την ομάδα, περιλαμβάνουν ένα νέο πλάνο για το μέλλον της ομάδας αλλά και των αστεριών που βρίσκονται σε αυτήν.

Ο Kylian Mbappe πλησιάζει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, η συμφωνία του Lionel Messi λήγει αυτό το καλοκαίρι και οι φήμες επιστροφής του στην Barcelona, αλλά και τα σενάρια επίσης του Neymar, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν μετά από χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο.

Για τον Mbappe και τον Messi τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο πρώτος πρέπει να αναφέρει στον σύλλογο εάν σκοπεύει να υπογράψει μια επέκταση για δυο ακόμα έτη και ο δεύτερος αν θα ανανεώσει ή θα αποχωρήσει ως ελεύθερος. Η κατάσταση του Neymar είναι ποιο απλή, δεδομένου ότι ο Βραζιλιάνος είναι δεσμευμένος στους Παριζιάνους μέχρι το 2027.

Για τον Neymar έχει ακουστει αρκετές φορές η επιστροφή του στην Barcelona, αλλά παρέμεινε στην PSG και αυτό φαίνεται ότι θα παραμείνει έτσι – επειδή ο 31χρονος θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του εκεί.

Από τότε που εντάχθηκε από τη Barcelona το 2017 με το αστρονομικό ποσό των 240 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Neymar βοήθησε την ομάδα της Ligue 1 να φτάσει στον πρώτο της τελικό του Champions League (το 2020) και έχει κατακτήσει 13 εγχώρια τρόπαια (από τα όποια 4 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα Γαλλίας).

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην PSG, η αξία του συλλόγου, σύμφωνα με το Forbes, έχει αυξηθεί από 841 εκατομμύρια δολάρια σε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει παγιώσει την κατάσταση του ανάμεσα στις πιο εμβληματικές ομάδες του αθλήματος.

Το γεγονός ότι υποβλήθηκε στη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου σημαίνει ότι θα χρειαζόταν μια τεράστια επένδυση για οποιονδήποτε μνηστήρα για να πάρει τον διεθνή Βραζιλιάνο μακριά από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Όμως, ανεξάρτητα από τα οικονομικά που εμπλέκονται, η επιθυμία του Neymar είναι να κρεμάσει τα παπούτσια του στην PSG και να τη βοηθήσει να πετύχει ακόμη ποιο πολύ, ειδικά στο Champions League που αποτελει και τον διακαή πόθο του Καταριανού ιδιοκτήτη Nasser Al-Khelaifi.

Ο Neymar, ο οποίος έχει σκοράρει 118 γκολ σε 173 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την PSG, θα είναι 34 όταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 γίνει στον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες και 35 όταν λήγει το συμβόλαιο του με την PSG.

Τώρα, εάν ο παίχτης αποχωρήσει νωρίτερα ή συνεχίσει στην ομάδα ή κάπου άλλου μετά το τέλος του συμβολαίου του, αυτό θα το μάθουμε εκείνη την στιγμή, το παράδειγμα του Cristiano Ronaldo μας δείχνει πολλά.

Advertisement

Must See

More in Αρθρογραφία