Connect with us

Ολυμπιακοί Αγώνες

Στις 8/9 η απόφαση για τα αθλήματα που θα προστεθούν το 2028 στους ΟΑ του Λος Άντζελες

Η απόφαση για τα νέα αθλήματα που θα προστεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028 πρόκειται να αποκαλυφθεί την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε πηγή στο Ρόιτερ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν, σύμφωνα με την πηγή, θα λάβει απόφαση για το πρόγραμμα «LA28».

Η Σύνοδος της ΔΟΕ θα πρέπει να επικυρώσει αυτή την απόφαση στη συνεδρίαση της στις 15-17 Οκτωβρίου στη Βομβάη.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποτελείται από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, τέσσερις αντιπροέδρους και 10 άλλα μέλη, ενώ στη γενική συνέλευση της Συνόδου μετέχουν τα μέλη της ΔΟΕ.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει, η ΔΟΕ ξεκαθάρισε ότι η ευκαιρία να προτείνει επιπλέον αθλήματα είναι στην πλήρη κρίση της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη συνέχεια θα συζητηθεί από την Επιτροπή Ολυμπιακού Προγράμματος και θα προωθηθεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, το οποίο θα θέσει την πρόταση σε ψηφοφορία στη Σύνοδο της ΔΟΕ στη Βομβάη.

Τα εννέα αθλήματα που αναζητούν την ένταξη τους στο «LA28» είναι: φλαγκ φούτμπολ, καράτε, κικ μπόξινγκ, μπέιζμπολ-σόφτμπολ, λακρός, μπρέικ ντάνσινγκ, σκουός, μηχανοκίνητος αθλητισμός και κρίκετ.

Από αυτά τα εννέα αθλήματα, το καράτε και το μπέιζμπολ-σόφτμπολ είναι τα μόνα που συμπεριλήφθηκαν στους Αγώνες του Τόκιο 2020.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η ΔΟΕ επιβεβαίωσε 28 αθλήματα «επικεντρωμένα στη νεολαία» για συμπερίληψη στο «LA28» σε μια λίστα που περιλαμβάνει το σκέιτμπορντ, την αθλητική αναρρίχηση και το σέρφιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Ολυμπιακοί Αγώνες