Connect with us

Premier League

Τα χρήματα από την πώληση της Τσέλσι δεν έχουν δοθεί στην Ουκρανία

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αρνείται να υπογράψει μια συμφωνία που θα έδινε τα έσοδα από την πώλησή του τον Μάιο του 2022 των «Μπλέ» προς τα θύματα από το πόλεμο μεταξύ της Μόσχας με το Κίεβο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Σαββάτου (17/06) στη Daily Mail.

Ο Αμπράμοβιτς, είχε αγοράσει την ομάδα το 2003, πούλησε την Τσέλσι σε μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον Αμερικανό επιχειρηματία Todd Boehly πέρυσι σε μια συμφωνία που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τμήματα των εσόδων, που πιστεύεται ότι ανέρχονται σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια, προορίζονταν από τον Αμπράμοβιτς για να «μεταφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για τις ανάγκες των θυμάτων και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», δήλωσε το γραφείο Τύπου του δισεκατομμυριούχου πέρυσι.

Ωστόσο, μια έκθεση έδειξε ότι ο Αμπράμοβιτς δεν έχει ακόμη υπογράψει τη μεταφορά κεφαλαίων στις ανθρωπιστικές προσπάθειες της Ουκρανίας και της Ρωσίας – λόγω των κανόνων του Ηνωμένου Βασιλείου που απαγορεύουν την αποστολή χρημάτων διεθνώς στη Μόσχα.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα που αποδεσμεύονται θα πηγαίνουν αποκλειστικά στους αποδέκτες στους οποίους απευθύνονται», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι. «Χρειάζομαι πλήρη διαβεβαίωση ότι ισχύει». 

Ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βρεθεί λύση πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές των υπουργών τον επόμενο μήνα. 

Μια άλλη κυβερνητική πηγή του Ηνωμένου Βασιλείου είπε στην Daily Mail ότι «ελπίζουμε ότι τα χρήματα θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ουκρανία πριν επικρατήσουν πάλι οι σκληρές χειμερινές συνθήκες προς το τέλος του έτους, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα συμβεί».

Τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια παραμένουν παγωμένα σε τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου που διαχειρίζεται η Fordstram, μια εταιρεία που έχει δεσμούς με τον Abramovich, καθώς αναμένει την έγκριση του Υπουργείου Εξωτερικών για να σταλεί στο εξωτερικό.

Η πώληση της Τσέλσι στην κοινοπραξία Boehly έγινε γρήγορα πέρυσι λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στον Αμπράμοβιτς από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω των υποτιθέμενων δεσμών του με το Κρεμλίνο, μετά την έναρξη της επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία.

Πηγή: Russia Today

Advertisement

Must See

More in Premier League