Connect with us

Τεχνολογία

Το iOS 17.4 έφτασε με σημαντικές αλλαγές στο App Store, νέα emoji και πολλά ακόμα

Το iOS 17.4 έφτασε με σημαντικές αλλαγές στο App Store, νέα emoji και πολλά ακόμα

Εδώ και λίγες ώρες η νέα αναβάθμιση για τις συσκευές της Apple, iOS 17.4 βρίσκεται στα κινητά μας.

Για όσους ζούμε σε κάποια χώρα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, το iOS 17.4 αποτελεί μια τεράστια αναβάθμιση. Ο λόγος είναι η συμμορφωθεί της εταιρίας με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές στην ΕΕ, ο οποίος είχε προθεσμία έως τις 6 Μαρτίου. Με την εταιρία να κυκλοφορεί την αναβάθμιση λίγο πριν το φωτό φίνις.

Υπάρχουν περίπου 600 νέα API, διευρυμένα αναλυτικά στοιχεία εφαρμογών, λειτουργικότητα για εναλλακτικές μηχανές προγράμματος περιήγησης, πρόσβαση σε NFC για συστήματα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου και επιλογές για την επεξεργασία πληρωμών εφαρμογών και τη διανομή εφαρμογών iOS εκτός του App Store. Η Apple έχει μια νέα δομή πληρωμών και προμηθειών για εφαρμογές που κυκλοφορούν εκτός του App Store ή που χρησιμοποιούν συστήματα πληρωμών διαφορετικά από αυτά της Apple, κάτι που ορισμένοι προγραμματιστές έχουν εξαιρέσει.

Η εταιρία είχε κυκλοφορήσει ένα δελτίο τύπου που αναφέρουν όλες τις αλλαγές που έρχονται με την αναβάθμιση:

  • Νέες επιλογές για τη διανομή εφαρμογών iOS από εναλλακτικές αγορές εφαρμογών : Νέα API και εργαλεία που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να προσφέρουν τις εφαρμογές τους iOS για λήψη από εναλλακτικές αγορές εφαρμογών.
  • Νέο πλαίσιο και API για τη δημιουργία εναλλακτικών αγορών εφαρμογών: Οι προγραμματιστές του Marketplace μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές και να διαχειρίζονται ενημερώσεις για λογαριασμό άλλων προγραμματιστών από την αποκλειστική εφαρμογή αγοράς τους.
  • Νέα πλαίσια και API για εναλλακτικές μηχανές προγράμματος περιήγησης: Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιούν μηχανές περιήγησης, εκτός από το WebKit, για εφαρμογές προγράμματος περιήγησης και εφαρμογές με εμπειρίες περιήγησης εντός εφαρμογής.
  • Φόρμα αιτήματος διαλειτουργικότητας: Οι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλουν πρόσθετα αιτήματα για διαλειτουργικότητα με λειτουργίες υλικού και λογισμικού iPhone και iOS

Έρχονται επίσης νέες λειτουργίες ασφάλειας εφαρμογών, που έχουν σκοπό να μετριάσουν τους κινδύνους που η Apple λέει ότι είναι εγγενείς στη λήψη εφαρμογών από μέρη εκτός από το App Store:

  • Συμβολαιογραφική επικύρωση για εφαρμογές iOS: Μια βασική αναθεώρηση που ισχύει για όλες τις εφαρμογές, ανεξάρτητα από το κανάλι διανομής τους, με επίκεντρο την ακεραιότητα της πλατφόρμας και την προστασία των χρηστών. Η συμβολαιογραφική επικύρωση περιλαμβάνει έναν συνδυασμό αυτοματοποιημένων ελέγχων και ανθρώπινης αναθεώρησης. 
  • Φύλλα εγκατάστασης εφαρμογών: Χρησιμοποιήστε πληροφορίες από τη διαδικασία συμβολαιογραφικής επικύρωσης  για να παρέχετε με μια ματιά περιγραφές των εφαρμογών και τη λειτουργικότητά τους πριν από τη λήψη, συμπεριλαμβανομένου του προγραμματιστή, στιγμιότυπων οθόνης και άλλων βασικών πληροφοριών.
  • Εξουσιοδότηση για προγραμματιστές της αγοράς: Διασφαλίζει ότι οι προγραμματιστές της αγοράς δεσμεύονται σε συνεχείς απαιτήσεις που συμβάλλουν στην προστασία των χρηστών και των προγραμματιστών.
  • Πρόσθετες προστασίες κακόβουλου λογισμικού: Αποτρέπει την εκκίνηση εφαρμογών iOS εάν διαπιστωθεί ότι περιέχουν κακόβουλο λογισμικό μετά την εγκατάσταση στη συσκευή ενός χρήστη.

Στις υπόλοιπες αναβαθμίσεις, οι χρήστες θα δουν νέα emoji, στο Apple Music, η καρτέλα που ονομαζόταν παλαιότερα “Ακούστε τώρα” μετονομάστηκε σε “Αρχική”. Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να επιλέξουν να απαιτούν πάντα καθυστέρηση κατά την αλλαγή των ρυθμίσεων ασφαλείας, όχι μόνο όταν βρίσκονται μακριά από γνωστές τοποθεσίες. Νέες ρυθμίσεις στην εφαρμογή podcast.

Νέες ρυθμίσεις σε Apple Card και CarPlay που δεν επηρεάζουν την χώρα μας. Αλλά και ένα νέο κρυπτογραφικό πρωτόκολλο που προάγει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των ασφαλών μηνυμάτων από άκρο σε άκρο για το iMessage.

Με πληροφορίες από Macworld

Advertisement

Must See

More in Τεχνολογία