Connect with us

Premier League

Η Έβερτον βρίσκεται στα πρόθυρα της πώλησης από, αμερικανικό επενδυτικό όμιλο, έναντι 600 εκατ λιρών!

Η Έβερτον είναι κοντά στο να πουληθεί σε μια συμφωνία αξίας περίπου 600 εκατομμυρίων λιρών, θέτοντας τέλος στην οδυνηρή βασιλεία του Farhad Moshiri πίσω από τα κοντρόλ, αναφέρει η Daily Mail.

H συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς αγωνίζονται για να σώσουν το νέο τους γήπεδο καθώς και το μέλλον τους στην Premier League.

H βρετανική εφημερίδα αναφέρει τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο 777 Partners, ότι είναι ο προτιμώμενος πλειοδότης, αν και οι πηγές επιμένουν ότι χρειάζεται η εγγύηση της Premier League προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώλησή. Η Έβερτον θέλει να γίνει η συμφωνία όσο ποιο γρήγορα γίνετε.

O Farhad Moshiri. Πηγή: PA

Ένας δεύτερος πλειοδότης, η MSP Sports Capital, παραμένει στο κυνηγητό και φαίνεται απτόητος να είναι το δεύτερο φαβορί. Κρίσιμη είναι η απαίτηση της επόμενης δόσης για την κατασκευή του νέου γηπέδου 505 εκατομμυρίων λιρών στο Bramley Dock. Άλλοι πιθανοί υποψήφιοι υπάρχουν, αλλά, ο χρόνος δεν είναι αρκετός.

Ο Moshiri και τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες στο Γκούντισον Παρκ λόγω της εχθρότητας στο πρόσωπο του από τους οπαδούς της ομάδας. Ο Moshiri κατέχει το 94 τοις εκατό.

Η 777 Partners είναι μια εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο από τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, αλλά και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αερομεταφορών και των ασφαλίσεων.

Ο όμιλος διοχετεύει μετρητά στις επιχειρήσεις και παρέχει τεχνογνωσία σε μια προσπάθεια να πυροδοτήσει την ανάπτυξη. Μια τέτοια πρακτική είναι συνηθισμένη στις ΗΠΑ.

Επιχειρήσεις όπως η 777 φέρνουν τεχνογνωσία σε τομείς όπως ο εμπορικός και ο ψηφιακός, που αποτελούν μέρος ενός υπερβολικού σχεδίου για την αύξηση των εσόδων.

Το νέο υπό κατασκευή γήπεδο της Έβερτον. Πηγή: Getty Images

Με την Έβερτον να μετακομίζει σε ένα νέο γήπεδο –και τις ευκαιρίες που προσφέρει–, αυτή η τεχνογνωσία θα μπορούσε να είναι καθοριστική καθώς επιδιώκει να κερδίσει χρήματα σε μια νέα εποχή μακριά από το Γκούντισον Παρκ.

Ο επενδυτικός όμιλος έχει σε μερίδια σε Τζένοα, Βάσκο ντε Γκάμα, Σταντάρ Λιέγης και Σεβίλλη. Στον τομέα της αεροπορίας, εισήγαγαν μια νέα κατηγορία «ψηφιακών αερομεταφορέων χαμηλού κόστους».

Advertisement

Must See

More in Premier League