Connect with us

Αρθρογραφία

Η Εθνική Ημέρα Κοριτσιών και Γυναικών στον Αθλητισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες

Υπάρχουν πολλές Εθνικές και Παγκόσμιες Ημέρες στον πολύπαθο Πλανήτη μας, αν κάποιος κοιτάξει έναν παγκόσμιο Καζαμία θα βρει αρκετές, μερικές είναι για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για κάποια σοβαρή ασθένεια, για την φτώχεια και άλλα πολλά κοινωνικά ζητήματα, όμως υπάρχουν και αυτές που είναι ποιο χαλαρές και ευχάριστες, κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες γιορτάζουν την Εθνική Ημέρα Κοριτσιών και Γυναικών στον Αθλητισμό!

Η Εθνική Ημέρα Κοριτσιών και Γυναικών στον Αθλητισμό (National Girls and Women in Sports Day) δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ευαισθητοποιήσει και να λειτουργήσει ως υπενθύμιση σχετικά με τις θετικές πτυχές του αθλητισμού και τη συνεχιζόμενη ανάγκη προώθησης της ισότητας των φύλων με κάθε τρόπο.

Η πρώτη Εθνική Ημέρα Γυναικών στον Αθλητισμό καθιερώθηκε το 1987 όταν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ronald Reagan, κήρυξε την ημέρα να αφιερωθεί για να αναγνωρίσει το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι γυναίκες στον αθλητισμό. Η αρχική ημέρα αφιερώθηκε ιδιαίτερα για να τιμήσει τη συμμετοχή της Flo Hyman, μιας αθλήτριας βόλεϊ που εργάστηκε σκληρά για να υποστηρίξει την ισότητα των γυναικών στον αθλητισμό. Η Hyman πέθανε ξαφνικά από γενετική διαταραχή ενώ συμμετείχε σε τουρνουά βόλεϊ στην Ιαπωνία.

Από την αρχή της, η Εθνική Ημέρα έχει εξελιχθεί ώστε να αναγνωρίζει όλες τις αθλήτριες, είτε επαγγελματίες, ερασιτέχνες ή απλά φαν καποιουτ αθλήματος. Επιπλέον, η ημέρα προορίζεται για να εορταστεί η πρόοδος που σημειώθηκε όταν ψηφίστηκε το “Title IX” το 1972, παρέχοντας ίση πρόσβαση στα αθλήματα για γυναίκες και άνδρες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Εθνική Ημέρα είναι αναγνωρισμένη από αρκετά σχολεία, κολέγια, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς που προωθούν την ισότητα στον αθλητισμό. Αυτό περιλαμβάνει επίσης, ένα υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, την οικοδόμηση αυτοπεποίθησης, τη βοήθεια στην εκμάθηση πώς να εργάζεστε σε μια ομάδα και την προσφορά ευκαιριών για την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων.

Advertisement

Must See

More in Αρθρογραφία