Connect with us

Αρθρογραφία

Ηρακλής Καρυάς ή αλλιώς Αστέρας Κολοκοτρωνίτσιου

Η Καρυά είναι ένα ορεινό χωρίο του νομού Αργολίδας, το χωριό έγινε γνωστό γιατί εκεί γυρίστηκε η γνωστή σειρά “Το Καφέ της Χαράς”. Το χωριό βρίσκεται λίγο παραπάνω από μία ώρα βρίσκεται μακριά από την Αθήνα, είναι ένα όμορφο και γραφικό χωριό και για την σειρά πήρε το όνομα Κολοκοτρωνίτσι.

Στέκει στους πρόποδες του Αρτεμισίου, σε υψόμετρο 700 μέτρων και είναι τo μοναδικό χωριό το οποίο έχει διατηρήσει όλα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά που πλέον σπάνια συναντά κανείς στα χωριά της πατρίδας μας. Ίσως αυτό και να ενέπνευσε τους σεναριογράφους της σειράς Ρωμά-Χατζησοφία και διάλεξαν το χωριό για τα γυρίσματα της σειράς.

Πέρα όμως από την τουριστική του παρουσία, το χωριό έχει και την τοπική ομάδα, όχι δεν λέγεται “Αστέρας Κωλοκοτρονιτσίου”, αλλά, “Ηρακλής Καρυάς”. ομάδα ιδρύθηκε το 1979 και αγωνίζεται στα τοπικά της ΕΠΣ Αργολίδας, μέσα στα χρόνια έχει κάνει κάποιες ανόδους στις τοπικές κατηγορίες, αλλά, ποτέ δεν ανέβηκε σε κάποια επαγγελματική κατηγορία.

Στην πρώτη περίοδο της σειράς “Το καφέ της Χαράς” είχε δημιουργηθεί για λίγα επεισόδια η ομάδα “Αστέρας Κωλοκοτρονιτσίου”. Οι ποιο παλιοί θα θυμούνται ότι η ομάδα είχε “κατέβει” στο γήπεδο αντί να φοράει κάποια εμφάνιση, φουστανέλες! Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν κάνει και ο Ηρακλής Καρυάς, αλλά, κατεβαίνει με τις παραδοσιακές ποδοσφαιρικές εμφανίσεις!

Η ομάδα φέτος αγωνίζεται στην Α1 Κατηγορία της ΕΠΣ Αργολίδας.

Advertisement

Must See

More in Αρθρογραφία