Connect with us

Premier League

Η Man Utd παρατείνει την προθεσμία πώλησης για πιθανούς αγοραστές

Ο Jim Ratcliffe και ο σεΐχης Jassim του Κατάρ, θα υποβάλουν και οι δύο δεύτερες βελτιωμένες προσφορές για τη Manchester United πριν από μια εκτεταμένη προθεσμία, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο PA Media.

Ο ιδρυτής της Ineos Ratcliffe και ο σεΐχης Jassim bin Khalifa Al Thani, πρόεδρος της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ και γιος πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ, είναι οι μόνοι πλειοδότες που έχουν δημοσιοποιηθεί με τις προθέσεις τους να ολοκληρώσουν την πλήρη εξαγορά.

Ένας πρώτος γύρος προσφορών πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα και έχει αναφερθεί ότι υπάρχουν έως και οκτώ διαφορετικοί υποψήφιοι επενδυτές.

Δεν έχουν αποκαλυφθεί στοιχεία, αλλά μία ή περισσότερες από τις αρχικές προσφορές φέρεται να αγγίζουν τα 4,5 δισεκατομμύρια λίρες.

Αυτό θα τους έκανε προσφορές παγκόσμιου ρεκόρ για έναν αθλητικό σύλλογο, αλλά θα ήταν πολύ μικρότερο από την αποτίμηση των 6 δισεκατομμυρίων λιρών που φέρεται να δόθηκε στο κλαμπ από τους σημερινούς ιδιοκτήτες της οικογένειας Glazer.

Οι Glazers απέκτησαν τον σύλλογο έναντι 750 εκατομμυρίων λιρών σε μια συμφωνία με υψηλή μόχλευση το 2005. Μετά από μια αμφιλεγόμενη βασιλεία, ανακοίνωσαν ότι αναζητούσαν «στρατηγικές εναλλακτικές» που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μια πώληση πέρυσι.

Ο Ratcliffe, ο οποίος έκανε μια ανεπιτυχή προσφορά για να αγοράσει την Τσέλσι το 2022, επισκέφτηκε το Ολντ Τράφορντ την περασμένη εβδομάδα.

Ο 70χρονος Ratcliffe γεννήθηκε στην περιοχή του Μάντσεστερ και είναι οπαδός των «Κόκκινων Διαβόλων».  Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία με εκτιμώμενη προσωπική περιουσία 6 δισ. λιρών.

Ο σεΐχης Jassim είπε ότι το ενδιαφέρον του είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία μέσω του Ιδρύματος Nine Two και δεν συνδέεται με το κράτος του Κατάρ.

Advertisement

Must See

More in Premier League