Connect with us

Αρθρογραφία

Ο Γκάρι Λίνεκερ εξακολουθεί να είναι ο ποιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής στο BBC με 1,35 εκατ. λίρες, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση

Ο Γκάρι Λίνεκερ συνέχισε να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής του BBC μετά και την περσινή σεζόν όταν και τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή επέκρινε τις ενέργειες που ακολούθησε η κυβέρνηση όταν και συζητούσαν το νέο σχέδιο για την πολιτική ασύλου, αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση του BBC.

Ο παρουσιαστής του Match of the Day πληρώθηκε 1,35 εκατομμύρια£, το ίδιο ποσό που έλαβε την προηγούμενη χρονιά, και πολύ μπροστά από τη δεύτερη υψηλότερη εισφορά του BBC, Zoe Ball, της οποίας οι 980.000£ παρέμειναν επίσης αμετάβλητες.

Η αμοιβή του γενικού διευθυντή, Tim Davie, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει την απόφαση του και να επιστρέψει ξανά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής στην εκπομπή, αυξήθηκε μόλις κατά 0,6% στις £525.000.

Ο βασικός παρουσιαστής, Huw Edwards, έλαβε αύξηση μισθού 25.000 λιρών μετά από μια σειρά έκτακτων ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένης της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο μισθός του στο BBC έφτασε τις 435.000£, καθιστώντας τον Edwards τον τέταρτο υψηλότερο εισόδημα της εταιρείας πίσω από τον Alan Shearer με 445.000£ και μπροστά από τον παρουσιαστή του BBC στη Βόρεια Ιρλανδία Stephen Nolan με 415.000£.

Η διάμεση διαφορά αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων του BBC αυξήθηκε από 5,9% σε 7,3%. Αυτή είναι η δεύτερη αύξηση από τότε που το BBC άρχισε να δημοσιεύει τα στατιστικά στοιχεία το 2017, όταν το χάσμα ήταν 9,3%.

Η ετήσια έκθεση της εταιρείας ανέφερε: «Αναμένουμε μικρές διακυμάνσεις στις μισθολογικές διαφορές κάθε χρόνο με βάση τους αριθμούς νέων προσλήψεων και αυτών που αποχωρούν, καθώς και τυχόν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις αμοιβές».

Από το 2017 το BBC καλείται από την κυβέρνηση να δημοσιεύει τους μισθούς των υπαλλήλων που κερδίζουν περισσότερα από 150.000 £ ετησίως από το τέλος άδειας.

Η έκθεση περιέχει επίσης ορισμένα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία για το BBC σχετικά με το νεότερο κοινό. Η εμβέλεια του BBC μεταξύ των ατόμων ηλικίας 16 έως 34 ετών έχει μειωθεί σημαντικά, με μόνο το 76% της ηλικιακής ομάδας να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε υπηρεσία του BBC σε μια κανονική εβδομάδα, από 81% πέρυσι.

Μεταξύ των παιδιών κάτω των 16 ετών, μόλις το 72% χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του BBC σε μια μέση εβδομάδα. Αυτό είναι πολύ πίσω από το YouTube και μια πτώση 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά πάνω από τον στόχο του 70%.

Η εφαρμογή, BBC Sounds, πρόσθεσε μόλις 20.000 ενεργούς χρήστες ηλικίας 16 έως 34 ετών μέσα σε ένα χρόνο, παρά το γεγονός ότι ήταν το επίκεντρο των προσπαθειών podcast του BBC για την προσέγγιση νέων.

Η δημοσίευση του ρεπορτάζ είχε προγραμματιστεί πολύ πριν το BBC ριχτεί σε κρίση από ανώνυμους ισχυρισμούς εναντίον ανώτερου παρουσιαστή του BBC, κάτι που οδήγησε στην αναστολή του.

Ο πρόεδρος του BBC, Dame Elan Closs Stephens, δήλωσε: «Το BBC πρέπει να εξυπηρετεί το κοινό του στις εκπομπές καθώς και το ψηφιακό κοινό του μόνο – και να το κάνει σε ένα σκληρό οικονομικό περιβάλλον».

Με πληροφορίες από το Guardian news

Advertisement

Must See

More in Αρθρογραφία