Connect with us

Premier League

Ο Γκουαρδιόλα λέει ότι οι ομάδες της Premier League βρίσκονται πίσω από τις κατηγορίες της Μάντσεστερ Σίτι

Ο Ισπανός προπονητης, Πεπ Γκουαρδιόλα κατηγόρησε χθες 11/02, τους αντιπάλους της Premier League της Μάντσεστερ Σίτι ότι συνωμότησαν εναντίον τους αφού κατηγορήθηκαν για περισσότερες από 100 παραβιάσεις των κανονισμών του Financial Fair Play.

Ο προπονητής της Σίτι πιστεύει ότι άλλοι σύλλογοι πίεζαν να τιμωρηθεί η Σίτι. Η ομάδα κατηγορήθηκε με 115 κατηγορίες σχετικά με παραβιάσεις του FFP που πάνε πίσω στο 2009 τη Δευτέρα 06/02.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι άλλοι σύλλογοι είχαν οδηγήσει το θέμα, ο Γκουαρδιόλα είπε σε συνέντευξη Τύπου: «Φυσικά – είναι η Premier League, δεν ξέρω γιατί. Πρέπει να ρωτήσετε τους Διευθύνοντες Συμβούλους, τον Daniel Levy (σημ.: πρόεδρος της Τόττεναμ) και άλλους».

Η Σίτι είχε προηγουμένως κριθεί ένοχη για παραβίαση των κανονισμών του FFP της UEFA και, κατά συνέπεια, αποκλείστηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο χρόνια.

Αυτή η απαγόρευση ακυρώθηκε αργότερα μετά από προσφυγή στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, αλλά ο Γκουαρδιόλα δεν έχει ξεχάσει τη συμπεριφορά ορισμένων άλλων συλλόγων κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Είπε: «Εννέα ομάδες — Μπέρνλι, Γουλβς, Λέστερ, Νιούκαστλ, Σπερς, Άρσεναλ, [Μάντσεστερ] Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι — [έγραψαν ένα γράμμα ζητώντας μας] να αποχωρήσουμε από το Champions League, ότι ήθελαν αυτή τη θέση.

«Δεν είναι μια πρωτόγνωρη ιστορία, είναι η δεύτερη φορά. Το ζούσαμε πριν, πριν από δύο-τρία χρόνια.

«Μας κατηγορείτε – θα έπρεπε να είμαστε εκτός, αλλά ανάμεσα σε αυτές τις εννέα ομάδες πριν και τις 19 ομάδες τώρα, ανάμεσα στα λόγια τους και στα λόγια των οπαδών μας, λυπάμαι αλλά βασίζομαι στα λόγια των οπαδών μου».

Η Σίτι μπορεί να αντιμετωπίσει βαριά τιμωρία, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης βαθμών και της αποβολής από την Πρέμιερ Λιγκ, εάν κριθεί ένοχη.

Ο Γκουαρδιόλα δεν είπε ακριβώς γιατί ένιωθε ότι άλλοι σύλλογοι θα πίεζαν για την επιβολή κυρώσεων στη Σίτι, αλλά πρότεινε ότι πρέπει να προσέχουν τι θέλουν.

Ο 52χρονος είναι σίγουρος ότι η Σίτι θα αθωωθεί, αλλά είπε ότι άλλοι σύλλογοι θα μπορούσαν να υποστούν φάουλ στο μέλλον.

Είπε: «Μου είναι δύσκολο να απαντήσω, δεν ξέρω, αλλά ανοίγουν προηγούμενο τώρα, με αυτά που μας έκαναν.

«Να είστε προσεκτικοί στο μέλλον γιατί πολλοί σύλλογοι μπορούν να κάνουν προτάσεις και πολλοί σύλλογοι μπορούν να κατηγορηθούν, όπως κατηγορούμαστε εμείς, χωρίς να είναι αθώοι.

«Όταν πιέζουν να μας ξεφορτωθούν, είναι προφανές ότι πιστεύουν ότι δεν συμπεριφερθήκαμε σωστά. Μπορούμε να το αποδεχτούμε, αλλά ας υπερασπιστούμε [τους εαυτούς μας]».

Μετά την έρευνα της ΟΥΕΦΑ, ο Γκουαρδιόλα είπε ότι θα είχε αποχωρήσει από τον σύλλογο αν προέκυπτε ότι η Διοίκηση του συλλόγου του είχε πει ψέματα.

Ρωτήθηκε αν αυτή παραμένει η θέση του τώρα, αλλά ο Ισπανός, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο τον Δεκέμβριο, είναι σίγουρος ότι δεν θα φτάσει σε αυτό γιατί πιστεύει όσα του είπαν οι κορυφαίοι.

Είπε: «Δεν μετακινούμαι από αυτή τη θέση, μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Περισσότερο από ποτέ θέλω να μείνω.

«Μερικές φορές έχω αμφιβολίες – ήδη επτά χρόνια είναι πολύς χρόνος σε οποιαδήποτε χώρα – αλλά τώρα δεν θέλω να μετακομίσω.

«Δεν μου είπαν ψέματα. Δείτε τι έγινε με την UEFA. Τους είπα, «Τι έγινε;» [Είπαν], «Πεπ, δεν κάναμε τίποτα κακό».

«Το αποδείξαμε. Είναι η ίδια περίπτωση. Γιατί να μην εμπιστεύομαι τους ανθρώπους μου; Γιατί να εμπιστευτώ τους Διευθύνοντες Συμβούλους ή τους ιδιοκτήτες των [άλλων] 19 συλλόγων; Εμπιστεύομαι τους ανθρώπους μου – ούτε ένα δευτερόλεπτο για τους άλλους».

Με πληροφορίες από την morningstaronline.co.uk

Advertisement

Must See

More in Premier League