Connect with us

Αρθρογραφία

Ο Lineker επιστρέφει στην εκπομπή με το κεφάλι ψηλά

Το BBC έκανε πίσω στη διαμάχη που είχε με τον Gary Lineker, ανατρέποντας την προσωρινή αναστολή του πρώην ποδοσφαιριστή για ένα tweet που αναφερόταν στη νέα μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο χάους και κρίσης για το BBC, ο οποίος αντιμετώπισε αρκετές αντιδράσεις αφού παραγκωνίστηκε ο κορυφαίος αθλητικός οικοδεσπότης επειδή εξέφρασε την άποψή του για την πολιτική της κυβέρνησης σε ότι αφορά την μεταναστευτική πολιτική.

Το BBC επιστρέφει με ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο ποδοσφαίρου, με προημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας ανδρών και γυναικών. Ο γενικός διευθυντής Tim Davie δήλωσε: «Ο Gary είναι ένα πολύτιμο κομμάτι για το BBC και ξέρω πόσο σημαίνει το BBC για τον Gary και ανυπομονώ να παρουσιάσει την κάλυψη μας αυτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο».

Ο Lineker είπε ότι «είναι χαρούμενος που βρήκαμε έναν τρόπο να προχωρήσουμε».

Ο πρώην επιθετικός των Leicester, Spurs και Everton είναι ένας από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές του αγγλικού ποδοσφαίρου – κέρδισε το χρυσό παπούτσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Αγγλίας στον ημιτελικό του 1990 – και ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής στο BBC.

Την προηγούμενη εβδομάδα μετά από ένα σχόλιο που έκανε στο Twitter, το BBC έθεσε προσωρινά σε αναστολή τον Lineker, με την Αγγλική κυβέρνηση να χαρακτηρίζει το σχόλιο του απαράδεκτο και προσβλητικό. Αρκετός κόσμος αντέδρασε ότι καταπνίγει την ελευθερία του λόγου και το BBC αναγκάστηκε να διακόψει μεγάλο μέρος του αθλητικού του προγράμματος το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Στο Match of the Day ο κόσμος είδε μια εκπομπή μόνο με highlights της αγωνιστικής χωρίς να υπάρχει σχολιασμός.

Ο Tim Davie, επέμεινε ότι το BBC “έκανε το σωστό” που έθεσε τον  Lineker σε προσωρινά σε αναστολή, αλλά τώρα θα υπάρξει μια ανεξάρτητη αναθεώρηση των κανόνων του BBC για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αντιμετωπίσει τις “γκρίζες περιοχές” στις κατευθυντήριες γραμμές. Πάντως ο πρώην ποδοσφαιριστής επέστρεψε στο πόστο του και τον παχυλό μισθό του.

Advertisement

Must See

More in Αρθρογραφία