Connect with us

Αρθρογραφία

Τέσσερα χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» ο Σάλα

To ημερολόγιο έγραφε 21 Ιανουαρίου του 2019, όταν μαθαίναμε τα τραγικά νέα για τον ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα και το τραγικό ατύχημα πάνω στην θάλασσα της Μάγχης.

Έπρεπε να περάσουν 17 ημέρες για να βρουν το άψυχο σώμα του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή και τα συντρίμμια του αεροπλάνου για να επιβεβαιωθεί ο τραγικός θάνατος του.

Το αεροπλάνο θα μετέφερε τον 28χρονο Αργεντινό από τη Ναντ στο Κάρντιφ δεν έφτασε ποτέ στην Ουαλία και στις 21 Ιανουαρίου 2019 τα όνειρα τελείωσαν για τον επιθετικό που είχε φιλοδοξίες να παίξει σε ένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα του κόσμου. 

Ο Ντέιβιντ Χέντερσον, ο επιχειρηματίας που οργάνωσε την πτήση, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο του Κάρντιφ και καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση τον Νοέμβριο του 2021.

Ο Σάλα επιβιβάστηκε σε ένα αεροπλάνο τύπου Piper PA-46, αλλά, οι κακές καιρικές συνθήκες και η απειρία του πιλότου στοίχησαν την ζωή του.

Η μεταγραφή από την Νάντ στην Κάρντιφ ήταν 15 εκατομμύρια λίρες και η Ουαλική ομάδα είχε πληρώσει την πρώτη δόση των 7 εκατομμυρίων λιρών.

Με σημερινή της ανάρτηση, στα social media, η ομάδα έδειξε ότι δεν ξέχασε τον Εμιλιάνο Σάλα.

Advertisement

Must See

More in Αρθρογραφία