Connect with us

Τεχνολογία

Το Δικαστήριο της ΕΕ δεν «αθώωσε» την Google

Μια ελαφριά μείωση στο υπέρογκο πρόστιμο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Google, αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι όμως που κάθε άλλο παρά δικαιώνει τον τεχνολογικό κολοσσό.

Η χρηματική ποινή, που ανέρχεται σε 4,34 δισεκατομμύρια ευρώ, επιβλήθηκε στην Google το 2018 εξαιτίας της διαπίστωσης των ρυθμιστικών αρχών ότι το λειτουργικό σύστημά της Android χρησιμοποιείται σε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απεφάνθη πως επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό την απόφαση της Κομισιόν, ότι δηλαδή η Google επέβαλε παράνομους περιορισμούς στους κατασκευαστές κινητών συσκευών Android και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να εδραιώσει τη δεσπόζουσα θέση της μηχανής αναζήτησής της.

Όσο για τη μείωση του προστίμου από 4,34 σε 4,125 δισεκατομμύρια ευρώ, οφείλεται στο γεγονός πως το σκεπτικό του δικαστηρίου διέφερε ελαφρώς σε σχέση με αυτό της Κομισιόν.

Το πρόστιμο είναι μία από τις τρεις αντιμονοπωλιακές κυρώσεις συνολικού ύψους άνω των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Google μεταξύ 2017 και 2019.

Πηγή: Euronews

Advertisement

Must See

More in Τεχνολογία