Connect with us

Αρθρογραφία

Το μοναδικό ρεκόρ της Ινδονησίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Υπάρχει μια εθνική ομάδα που έχει δώσει μόλις ένα αγώνα σε τελική φάση του Παγκόσμιου κυπέλλου, αυτή η χώρα πλέον δεν υπάρχει, και το όνομα της είναι Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες!

Σίγουρα θα μπερδευτήκατε με τον τίτλο, αλλά, αν κάποιος κοιτάξει τα αρχεία της FIFA για το Παγκόσμιο κύπελλο, δεν θα βρει το όνομα Ινδονησία σε κάποια τελική φάση του τουρνουά.

Το 1949, 11 χρόνια αργότερα από την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο κύπελλο που διεξήχθει στην Γαλλία το 1938, οι Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες άλλαξαν το όνομα τους σε Ινδονησία όταν και ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Ολλανδία.

Γιατί όμως έδωσε μόλις ένα αγώνα? Στις πρώτες διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου όλοι αγώνες ήτανε νοκ αουτ, οι Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες κληρώθηκαν με την Ουγγαρία, που εκείνα τα χρόνια ήταν μια από τις ισχυρότερες ομάδες του κόσμου, το 6-0 έστειλε την ανήμπορη ομάδα πίσω στην Νοτιοανατολική Ασία.


Οι Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες ήταν η πρώτη ασιατική ομάδα που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA,  η ομάδα προκρίθηκε στο τουρνουά του 1938 μετά την αποχώρηση της Ιαπωνίας από τα προκριματικά.

To ρόστερ των Ολλανδικών Ανατολικών Ινδιών:

Tan Mo Heng, Frans Hu Kom, Jack Samuels, Achmad Nawir(c), Alfred Meng, Sutan Anwar, Tan Hong Dijen, Henk Zomers, Suwarte Sudarmadji, Isaac ‘Tjak’ Pattiwael, Hans Taihuttu

Coach: Johannes Mastenbroek

Advertisement

Must See

More in Αρθρογραφία