Connect with us

Super League

Ως το Σάββατο η απόφαση για το ντέρμπι

Μετά από τέσσερις ώρες απολογίας από την ΠΑΕ Ολυμπιακός στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να κάνει κύρια παρέμβαση ζητώντας τιμωρία των «ερυθρόλευκων».
Η δικαστής, Αντιγόνη Σταμολέκα, έδωσε διορία έως το μεσημέρι της Παρασκευής (27/10, 13:00) για την κατάθεση των υπομνημάτων, ενώ η απόφαση αναμένεται ως το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου.

Κος Καρπετόπουλος, δικηγόρος Ολυμπιακού:
“Προσπάθησε να γίνει σύνδεση με την υπόθεση Γκαρσία. Δεν δικάζουμε με βάση τι έγινε πριν από 15 χρόνια, ίσχυε άλλο κανονιστικό πλαίσιο τότε, άλλο σήμερα. Ο νομοθέτης αποφάσισε να μεταθέσει την κρίση στον τραυματισμό στον γιατρό του αγώνα. Μέχρι τότε το 2017-18, οι ιατροί του αγώνα ήταν πρόσωπα που διάλεγε η κάθε ομάδα. Από τότε δημιουργήθηκε σώμα, θεωρείται πλέον αντικειμενικός γιατρός. Δεν συζητάμε για το αν ο διαιτητής έχει γενικώς τον αγώνα να διακόψει τον αγώνα, γι’ αυτό η παρέμβαση είναι απαράδεκτη από τον Παναθηναϊκό, γιατί θέλει να ξεφύγουμε από το κανονιστικό πλαίσιο. Η γνωμάτευση, η σαφής γνώμη του γιατρού, είναι ουσιώδης, αν λείπει, δεν υπάρχει απόφαση. Αυτό προκύπτει από τον κανονισμό. Συνεπώς η γνωμάτευση είναι συγκεκριμένη, δεν αποφαίνεται σε κανένα σημείο. Ως προς το περιεχόμενο, η συμπληρωματική έκθεση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί έρχεται σε αντίθεση με το φύλλο αγώνα. Πώς ξέρετε ότι αυτή η έκθεση είναι του διαιτητή. Εγώ έλαβα ένα μέιλ με το όνομά σας και θα το βγάλω στην εφημερίδα. Η ομοσπονδία που 10 μέρες πριν μας είπε πως τον ορισμό που τον έκανε η ΠΟ Ιταλίας, δεν υπάρχει πουθενά σε αυτό η Ομοσπονδία της Ιταλίας. Δεν υπάρχει η εγκυρότητα. Στέλνουν σε κάποιο μέιλ με το όνομα του Μαρέσκα και με σύναψη τον κ. Μάνταλο. Αμφισβητούμε την εγκυρότητα του εγγράφου”.

Κος Χατζησαββάογλου, δικηγόρος Ολυμπιακού:
“Στην πρόσθεση παρέμβαση πρόσθεσε ότι μετά από 2,5 ώρες υπάρχει κάποιος τραυματισμός. Απαγορεύεται να ληφθεί υπόψιν σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΑΠ. Η διαπίστωση αυτή είναι και λογικώς εσφαλμένη. Μήπως το να ψάχνεις 2,5 ώρες αποδεικνύει το αντίθετο, ότι δεν υπήρχε τραυματισμός. Για εμάς, θεωρούμε πως είναι κανονιστικώς επιβεβλημένο είναι απαλλαγεί ο Ολυμπιακός. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε το δικό της μήνυμα με την αποχώρηση, το δικό σας όργανο δεν δίνει μήνυμα, αλλά εφαρμόζει τον κανονισμό. Δεν υπάρχει λύση, αλλά η απαλλαγή του Ολυμπιακού”.

Στην παρέμβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο δικηγόρος κος Βαγιάκος ανέφερε ότι:
“Ο διαιτητής δίνει εντολή να μεταφερθεί στο ιατρείο. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δόθηκε εντολή, έχουμε τραυματισμό, προσωρινή απώλεια ακοής και ζάλη. Κάνει εκτίμηση της κατάστασης, η οποία εκ των υστέρων αποδεικνύεται αληθής. Το γεγονός ότι έχουμε τραυματισμό από ρίψη από την εξέδρα, έχουμε και αυτόματα διακοπή του αγώνα. Όταν ο διαιτητής είναι από άλλη πλευρά, η αποχώρηση των παικτών είναι νομικά αδιάφορη. Γι’ αυτό δεν έχει κληθεί και ο Παναθηναϊκός. Μετά κρίνεται αν η διακοπή είναι οριστική λόγω του τραυματισμού. Αφού έρχεται ο διαιτητής, σφυρίζει την προσωρινή διακοπή. Για ποιο λόγο έχουμε; Για τραυματισμό από ρίψη από την εξέδρα. Τραυματισμός δεν είναι το αίμα, αλλά οποιαδήποτε κατάσταση που του αφαιρεί τη δυνατότητα να αγωνιστεί. Εξετάζεται δεύτερη φορά και βρίσκει τα ίδια”.Εξετάζεται μετά από 60 λεπτά ο Χουάνκαρ και έχει τα ίδια συμπτώματα, βελτιώθηκε προς την ακοή, άρα δεν μπορούσε να σηκωθεί. Ο διαιτητής ζητάει από τον γιατρό για να βεβαιώσει αν μπορεί ή όχι να αγωνιστεί. Μέχρι τώρα έχουμε απόφαση ότι δεν μπορεί, γι’ αυτό έχουμε και την απόφαση. Υπήρχε προσωρινή διακοπή λόγω τραυματισμού του Χουάνκαρ. Ο γιατρός για κάποιους λόγους δεν πήρε απόφαση, μέχρι τώρα έχει πάρει απόφαση να μην μπει ο παίκτης να παίξει. Επιβεβαιώνεται από την κατάθεση του διαιτητή που διευκρινίζει τι έγινε. ίναι δύο δρόμοι ή ο παίκτης είναι ικανός συνεχίζω τον αγώνα ή ο παίκτης δεν είναι ικανός δεν συνεχίζω. Έρχεται και λέει μετά από 2.5 ώρες δεν είναι ικανός. Κανονικά δεν έχει περιθώριο δύο ωρών, αλλά είναι διαιτητής και το άφησε. Δεν άλλαξε απόφαση ποτέ ως προς το να γίνει αγώνας. Στην ουσία αυτό εξηγεί ο διαιτητής, αυτό λέει και στο φύλλο αγώνα. Ο τραυματισμός επιβεβαίωθηκε από τις εξετάσεις, αλλά και από την αδυνατότητα του παίκτη να αγωνιστεί έως και σήμερα. Υπάρχει ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, είναι γεγονότα που πρέπει να εκλείψουν, αλλά αυτοί είναι οι κανόνες του ποδοσφαίρου. Ζητάμε επιβολή της ποινής”.

Advertisement

Must See

More in Super League